Zanimljivo gostovanje u župi Velika Mlaka

Dugogodišnji urednik Malog koncila Vojmil Žic posjetio je ministrante Sv. Joakima i Ane iz Velike Mlake i Velikog Polja

 

Djeci prijatelj, vjeroučiteljima pratitelj, roditeljima pomoćnik – Mali koncil,
Mak!

Ministranti Sv. Joakima i Ane sa svojim voditeljem Zvonimirom Kulašem ugostili su Vojmila Žica, urednika Malog koncila, 9. lipnja u prostorijama župe Velika Mlaka. Mali koncil poznatiji kao MaK namijenjen je djeci, obiteljima, svećenicima – župnicima, vjeroučiteljima i katehetama, animatorima ali i svima onima kojima je stalo do rasta djece u vjeri. Danas su i ministranti župe Velika Mlaka sa svojim roditeljima imali priliku doznati više o tome časopisu koji već preko pedeset godina širi radosnu vijest odgajajući na taj način brojne generacije djece za Isusove učenike.

 

U duhu vjere i dobrote

Od urednika Vojmila Žica doznali su da se MaK zapravo trudi svojim čitateljima biti prijatelj koji ih zna zabaviti, nasmijati, zainteresirati, oduševiti i savjetovati. A sve to čini kroz obilje
poučnih, ali i razbibrižnih rubrika, od onih s vjeronaučnim sadržajima do priča, stripova, “psihotestova” ili zagonetaka, a sve opet u duhu vjere i dobrote. Urednik Vojmil objasnio im je kada i kako je nastao MaK, kako nastaje sam časopis, kako mogu surađivati, tko je Blaž, što ga sve mogu pitati i još mnogo drugih zanimljivosti. Također ih je potaknuo i na suradnju kao ministrantsku grupu kako bi svoja iskustva mogli podijeliti s ministrantima diljem Hrvatske. Nakon zanimljivog predavanja uslijedila je igra s kartama Makove kartalice koje se, među ostalim, sastoje od pitalica i pogađalica te su po odgovorima na pitanja pokazali zavidno znanje o vjeri u kojoj žive. Susret je završio obilaskom kapelice sv. Barbare, naše Turopoljske ljepotice, druženjem i sa željom za suradnjom i za nekim novim susretima.
 
Ivana Andrić Penava
Veliko Polje, 9.6.2018.